Acasa Blog Cum ajutam tinerii cu un deces in familie?

 • Cum ajutam tinerii cu un deces in familie?

  Marturii-Exista-viata-dupa-doliu-

  Etapa pregatirii serviciilor funerare pentru o persoana draga este intotdeauna dureroasa in viata unei familii. Experienta ne confirma mereu aceasta afirmatie. Dupa ce pregatirile necesare inhumarii se incheie, socul unui deces se atenueaza si linistea aparenta se asterne in jurul apropiatilor decedatului. Atunci isi face simtita prezenta si perioada de framantari, suferinte si dor dupa persoana inmormantata.

  Rudele apropiate: mama, tata, sotia, sotul, copiii, toti trec prin perioada mai mult sau mai putin dificila a doliului. Incercam ca ajutorul oferit de echipa Memoris – servicii funerare  sa nu se termine odata cu incheierea serviciilor specifice si ne implicam in activitati de sustinere a persoanelor care sunt in perioada de doliu. Desigur ca implicarea noastra se datoreaza si deschiderii spre colaborare pe care am gasit-o mereu la Asociatia “Exista viata dupa doliu!”.

  Programe sociale

  Programele sociale, taberele, consilierea psihologica si prieteneasca oferite de catre Asociatia “Exista viata dupa doliu!” isi arata roadele in multe suflete alinate, multe persoane sprijinite si chiar in discutiile si multumirile afisate pe paginile publice de socializare. Recomandam intotdeana programele pe care aceasta asociatie le dezvolta.
  Ultimul program social se adreseaza persoanelor tinere care, in perioada alegerii drumului in viata, pierd pe unul dintre cei doi parinti. „Succes în viață pentru tinerii cu un singur părinte – program integrat de susținere psihologică și profesională” este programul prin care tinerii, cu varste intre 15 si 25 de ani au posibilitatea, in perioada 1 mai 2015- 30 aprilie 2016, sa fie consiliati gratuit pentru gasirea unui loc de munca, sa participe la sesiuni pentru dezvoltarea increderii in sine, sa fie consiliati pe teme antreprenoriale, sa socializeze si sa comunice problemele cu care se confrunta.
  Toate sunt activitati importante pentru tinerii care pot ramane cu traume sau probleme nerezolvate in urma pierderii tatalui sau a mamei. Acestor tineri le putem oferi un ajutor important.

  Nu am avut un deces in familie

  Chiar daca ati deschis intamplator acest articol si nu treceti prin perioada de doliu, poate cunoasteti tineri carora sa le recomandati acest program. Daca posibilitatile financiare sunt minime si nu puteti ajuta cu o suma modica, poate cunoasteti o familie cu tineri care au nevoie sa participe la diverse activitati din acest program social. Sau poate sunteti un profesor care vreti sa ajutati un tanar din clasa dumneavoatra ori puteti oferi consiliere psihologica gratuita daca sunteti psiholog. Sau puteti sa intrebati in ce mod puteti sa fiti de folos si se va gasi, cu siguranta, o modalitate sa sustineti aceast program.

  Chiar daca nu va incadrati in una din categoriile enumerate anterior, completarea unui simplu chestionar din acest program este un suport binevenit. Prin orice metoda decideti sa sustineti programul pentru tineri, va fi intotdeauna binevenit.

  Scris in Consiliere la date de

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi niciodata publicata sau partajata. Campurile marcate cu * sunt obligatorii